Gideon Ontwikkeling 
Ontwikkelt Talent in Business | Doelgericht en Met Aandacht

Deze online training geeft jou inzicht in jouw leiderschap zodat je harmonieuzer én productiever samenwerkt in teams, betere  relaties opbouwt en effectiever richting geeftPersoonlijk Leiderschap met Insights Discovery  - Online Training

Insights Discovery geeft leiders inzicht in hun leiderschap zodat je harmonieuzer én productiever samenwerkt in teams, betere relaties opbouwt en effectiever richting geeft.


De online training bestaat uit zeven onderdelen:

 1. Insights Discovery Assessment
 2. E-learning over Jouw Profiel & Overview | e-coaching 20 minuten
 3. Insights Discovery Rapport
 4. e-Coachingsgesprek over jouw persoonlijke profiel (circa 1 uur)
 5. E-Learning Herkennen van de kleuren bij anderen
 6. E-learning aansluiten bij de ander & het creëren van betere relaties
 7. E-Learning Persoonlijke Ontwikkeling

Tussendoor ga je in jouw eigen omgeving aan de slag. We werken opdrachten, een quiz en persoonlijk experimenteren in je eigen omgeving: thuis, op het werk, tijdens online meetings. Zo kan je wat je leert direct uitproberen. 

Tijdens de coaching en via mail is er alle ruimte voor vragen en om feedback te krijgen op jouw experimenten.

In deze training werken we volledig online en digitaal.

Met deze online training ben je 10 -15 uur bezig, met de oefenopdrachten kan je nog langer aan de slag om je te blijven ontwikkelen.  

De kosten van deze training: € 549,-- exclusief btw. 

 

Aanmelden voor deze training

Meer informatie over het programma

Het persoonlijk profiel vormt belangrijk onderdeel van de reis met Insights Discovery. Je vult een online vragenlijst in. Aan de hand hiervan stellen wij een profiel op dat volledig is toegespitst op de persoon. In het profiel kunnen de volgende onderdelen worden opgenomen:

 • Persoonlijke stijl, interactie met anderen en besluitvorming
 • Sterke en zwakke punten
 • Waarde voor het team
 • Barrières voor effectieve communicatie
 • Hoe mensen graag willen worden aangestuurd
 • Hoe mensen bij voorkeur communiceren
 • Strategieën voor interacties met tegengestelde typen
 • Suggesties voor ontwikkeling
 • Eventueel uit te breiden met hoofdstuk Managementstijl
 • Eventueel uit te breiden met hoofdstuk Verkoopkwaliteiten

Iedereen is uniek... en jouw individuele Discovery profiel dus ook! Het profiel is breed inzetbaar en biedt voldoende diepgang om mensen te helpen bij een heel scala aan (probleem)onderwerpen, veranderingen en ontwikkelpunten.

In het coachingsgesprek staan jouw persoonlijk leiderschap en jouw leerdoelen centraal. bespreken we jouw profiel en verkennen we welke inzichten voor jou het belangrijkste zijn, we bespreken hoe deze inzichten jou in jouw werk en thuis kunnen helpen om betere relaties te ontwikkelen en meer effectief te kunnen aansturen. We stemmen samen af welk experiment je kan uitvoeren om je inzichten te verdiepen en te leren in jouw eigen praktijk

Tijdens e-Learning  herkennen van de kleuren bij anderen gaan we dieper in op de kleuren van Insights. We gebruiken vier kleuren om verschillende persoonlijkheid-voorkeuren gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Jung te beschrijven: Vurig RoodStralend GeelZacht Groen en Helder Blauw. Juist deze eenvoudige taal maakt het zo gemakkelijk om de informatie uit het profiel te onthouden en met elkaar te delen. 

Vurig Rood Dit is een sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel Rood gebruiken laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.

Stralend Geel Deze kleur straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel Geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij worden betrokken.

Zacht Groen Mensen met een sterke voorkeur voor Groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en van wat voor hen belangrijk is. Ze gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.

Helder Blauw Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden, willen mensen met een Blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen.

Na het webinar dagen we je uit om bij mensen in jouw omgeving de kleuren te herkennen, zo oefen je je vaardigheden en krijg je steeds meer zicht op de diversiteit in mensen. Je leert de kleine signalen te zien en begrijpt jouw collega's beter.

In de tweede E-learning over het aansluiten bij de ander en het creëren van betere relaties gaan we dieper in op de types en leer je wat je wel en niet moet doen om goed te communiceren. We leren de ander te behandelen zoals de ander het wil, zodat onze eigen boodschap beter over de bühne komt en je minder weerstand krijgt. We kijken naar de voorkeur, maar ook naar stress signalen en wat te doen om het gesprek weer ten goede te keren als het misgaat.

Na het tweede webinar geven we een gestructureerde en kleurrijke oefening om jouw leerdoelen in kaart te brengen. We dagen je uit om jouw persoonlijke ontwikkeling te vertalen naar actie, zodat je jouw plan ook echt gaat uitvoeren! En ja, als jij dat wilt geven we daar natuurlijk feedback op.


Aanmelden voor deze training

 

E-mailen
Bellen
Info