Gideon Ontwikkeling 
Ontwikkelt Talent in Business | Doelgericht en Met Aandacht

Dit najaar organiseren we een training gericht op het leidinggeven aan teams. Teams die samen voor een taak staan en daarin elkaar ook nodig hebben om het voor elkaar te krijgen. Als leider wil je dat in jouw team verantwoordelijkheid en eigenaarschap floreren, dat mensen het teamdoel zien en met elkaar de schouders eronder zetten om resultaten te behalen. Hoe doe je dat en wat vraagt dat van jouw leiderschap.


In deze training werken we met korte modules aangevuld met online materialen en opdrachten steeds rondom jouw context en die van je collega's deelnemers. Wij geven binnenkort meer informatie en dan kunt u zich aanmelden.


Nu al aan de slag met een maatwerk programma rondom teamgericht leiderschap? Neem gerust contact op.Inspiratie: Zijn wij wel een team?

Leidinggeven gaat vaak over het werken met individuele werknemers, over mensen motiveren en aansturen. Het managen van mensen is een competentie die voor elke leidinggevende van belang is. Het leiding geven aan een groep is meer dan leidinggeven aan meerdere mensen. De onderlinge samenwerking en het teamgevoel vragen ook aandacht. 

Met de introductie van het volkstuinteam door Martijn Vroemen hebben we een prachtige metafoor om te kijken of een team wel als een team moet samenwerken. Zeker professionels hoeven niet altijd met elkaar te werken, als ze naast elkaar kunnen werken en ze stemmen regelmatig af,  is er al een wereld gewonnen.

Martijn Vroemen, Praktijkboek Teamcoaching, op LinkedIn
(
https://www.linkedin.com/pulse/wat-een-volkstuinteam-martijn-vroemen)

Mensen die samenwerken als in een volkstuin werken met veel plezier en trots op hun eigen lapje grond. Ieder doet iets waar hij goed in is. De één verbouwt mooie tomaten en de ander houdt het bij snijbloemen. Er zijn mensen die er een fors tuinhuis hebben neergezet en graag in de zon zitten. Als men een andere volkstuinhouder tegenkomt maakt men een praatje en er wordt tijdens vakanties voor elkaar water gegeven. Ook is er wel eens een probleem, zoals met de buurman die zijn distels maar laat woekeren. Alle distelpluisjes waaien over het volkstuincomplex! Dan moet er gepraat worden. Maar gelukkig gaat het meestal goed. De Volkstuineigenaren lenen graag hun kruiwagen uit en geven elkaar stekjes. Elk kwartaal is er overleg in het complex waarbij men beslist over het wel of niet vervangen van een waterpomp, de verlichting op het tegelpad of het verhogen van de contributie. En natuurlijk is er de jaarlijkse Barbecue waarbij men zelf geteelde aardappels poft.” 

E-mailen
Bellen
Info